ETUSIVU    Kasvatus   Puoliveriset    Ahalteket

“Tuttuja, tutuntuttuja ja heidän tuttavallisia juttuja”

Ajat hitaasti autollasi metsän siimeksessä ihaillen itäisen Suomen metsämaisemia. Tuuli huojuttaa metsien erilaisia puita. Vasemmalle katsoessasi näet kauniita lehtimetsiä, peltoja ja otollisia pikkuteitä maastoretkille. Kun käännät katseesi oikealle, niin voit nähdä mitä vihreimpiä peikko-havumetsiä kirkkaalla sammalpohjalla täynnä kotoisia ratsastuspolkuja. Voit huokaista syvään ja antaa näiden idyllisten suomalaisten maisemien sulattaa ja hieroa kaiken stressin pois kehostasi. Hidastat autoasi entisestään, kun havaitset edessäsi monia tarhoja täynnä ahaltekinhevosia ja puoliverisiä, kentän ja maneesin. Maneesin takaa paljastuu kaksi valkoista tallirakennusta ja heinävarasto. Kyseiset tallirakennukset kuuluvat Marvellousin kouluratsastusyksikölle, mutta kun käännät katseesi tien toiselle puolelle huomaat uuden juuri rakennetun tallirakennuksen. Kun kaarrat autosi hitaasti laajalle parkkipaikalle olet saapunut perille esteyksikön vauhdikkaaseen pihapiiriin.


Marvellous Herrings on vuoden 2011 loppupuolella Itä-Suomeen perustettu virtuaalitalli, joka paneutuu laadukkaiden ahaltekinhevosten kasvatukseen. Myöhemmin vuonna 2012 painuimme hiatuksen nimissä maan alle ja käytimmekin vuoden hevosten kouluttamiseen ja treenaamiseen - vain tullaksemme takaisin vuoden 2013 elokuussa. Emme suinkaan palanneet tuomatta mitään uutta talliimme; tauon aikana olimme hankkineet muutamia puoliverisiä hevoskatraaseemme ja vannoimme fwb-kasvatuksen nimeen. Vuoden 2014 huhtikuussa tapahtui kuitenkin jotain historiallista ja Marvellous Herrings jakautui kahteen osaan - esteratsastus- ja kouluratsastusyksikköön. Nyttemmin este- ja kouluhevosemme tarhaavat kuitenkin samoissa tiloissa vaikka esteyksikkö onkin tien toisella puolella. Kisaamme aktiivisesti kaikilla hevosillamme laatuarvostelut silmissä kiiluen, pyrkien tietysti laadukkaisiin kasvatteihin, joilla on mainetta niittäneet vanhemmat, sen sijaan, että sanoisimme "No on sen emällä ehkä pari sijoitusta, tollanen peruskopukka, jolla ei ole tehty oikein mitään".

Miljöömme sisältää monia havu- ja lehtimetsiä, utuisia ratsastuspolkuja ja –teitä, joille auringonsäteet paistavat hajanaisesti puiden oksien ja lehtien välistä. Metsien keskeltä löytyy monia turvallisia metsäniittyjä, joilla voi revitellä ratsun kanssa. Kun ratsastaa tarpeeksi pitkälle, voi löytää hitaasti syvenevän puhtaan rannan. Mikset kuumana kesäpäivänä menisi järveen pulahtamaan hevosesi kanssa? Näiden ihanteellisten maastojen lisäksi meillä on tarjota sateisille päiville ja talveksi lämmitettävä maneesi, josta löytyy täysi estekalusto. Maneesin lisäksi tallin pihassa on yksi suuri kenttä ja yksi pieni kenttä. Pieneltä kentältä ei löydy estevarustoa, mutta puomeja kylläkin. Kyseinen kenttä on suunnattu hieman raskaammalle treenille, sillä pohja on hyvin pehmeä ja siksi hevoselle raskas askeltaa. Tien toisella puolella maneesiin ja Marvellous Herringsin tiloihin nähden ovat Marvellous Show Jumpersin tilat. Siellä koreilee upouusi suurikokoinen tallirakennus ja sen lisäksi toinen hieman rauhallisempi talli minne esimerkiksi varsovat tammat sijoitetaan. Esteyksikön pihassa on myös suurikokoinen kenttä josta löytyy estekalusto kaikkia erikoisesteitä myöten. Kenttä on niin suuri, että sen voi tarvittaessa jakaa kahtia.
Tallin pihassa on monia puu-aitaisia tarhoja, joissa hevoset viettävät päivällä aikaa heinää mutustellen ja yhdessä riehuen. Näiden tarhojen lisäksi hieman syrjemmästä löytyy myös sähköllä aidattuja tarhoja tarhatilan loppumisen varalta.

  - Ljusia, VRL-02751Suosittelemme
Gin Ahaltek
Il'ya Racehorses
Whitehall
Hukkapuro
Branwen Farm
Kaartin Hevoset
Brigadier Stud
Yhteistyössä Shangri Lan kanssa

29.03.2016, Tiistai
Tallissa ollaan siirrytty kesäaikaan ja jäätyneet koivet alkavat pikkuhiljaa sulaa talven jäljiltä. Hook Caput Mortum ja Queensfall Cliff on valmisteltu laatuarvostelua varten ja kolme muuta ratsuamme on puunattu kiiltäviksi kantakirjatilaisuutta varten. Eikä pidä unohtaa suurta pientä läjää uusia tuontitekkejä.

© Marvellous Herrings/#MARV6540, Kuvat © Herr Olsen (by-nc), lina bielinytė (by-nc)